in

Отстъпи ли Община Варна за Алеята на книгата?

Снимка: Facebook/Алея на книгата

Организаторите на Алеята на книгата съобщиха пред медии днес, че събитието във Варна най-вероятно ще се проведе на традиционното си място – а именно в пешеходния участък между „Севастопол“ и Входа на Морската градина. Това съобщиха от Асоциация „Българска книга“. От Асоциацията твърдят, че са се преборили с общината във връзка с локацията на провеждане на Алеята на книгата във Варна

„Винаги сме разполагали Алеята в пешеходните зони, където са хората. Тя е културно събитие, което не подлежи на разпорежданията за устройство на територията“, каза председателят на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“ Десислава Алексиева.

Тя допълни, че днес е получила обаждане от Община Варна и уверение, че ще бъде направено всичко възможно, с малки промени, Алеята да се проведе на същото място.

От Асоциацията обясниха са на мнение, че останалите предложени локации са неприемливи и неподходящи. Всички те не предлагали достатъчно площ.

Организаторите не можели да приемат и идеята за шатри с по-малък размер от 5 на 5 метра, защото вече били инвестирали в 20 такива 100 хил. лв.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.