Категории: България

Самолет кацна аварийно в България заради пиян пътник, опитал да отвори вратата: Друг пасажер се борил с него около час

Реклама

Извънредна ситуация в небето по време на полет. Пиян пътник се е опитал да отвори вратата на самолет в движение. Това е наложило аварийното кацане, което се е случило на летище София. Докато самолетът кацне пък, се е наложило друг пасажер да са бори с пияния мъж около час, за да не може той да отвори вратата

На британски турист, който се връщал от почивка в Турция със съпругата си и дъщеря си тийнейджърка, се наложило в продължение на един час да удържа пиян пътник, който заплашил да отвори вратата на самолета, съобщава „Дейли мейл“.

Полетът на Jet2, който пътувал за Глазгоу и бил пълен с туристи, връщащи се от Бодрум, бил принуден да кацне аварийно в България, за да отстрани „смущаващия“ пътник.

52-годишният Антъни Спенс описва ужаса си, когато само десет минути след началото на пътуването се събудил и видял, че мъжът до него се движи към аварийния изход.

Баща ми веднага стана, когато човекът каза: „Искам да напусна самолета, ще отворя вратата“, разказа дъщеря му Тони пред MailOnline.

Г-н Спенс от Глазгоу бил принуден да удържа мъжа, докато самолетът се приземил – и продължил да го прави, докато полицията в София не се качила на борда, за да арестува буйния пътник.

Бащата и дъщерята заявиха, че мъжът, който според тях е от Глазгоу, „не е трябвало да бъде допускан на полета“, който е бил пълен с десетки млади семейства.

Само десет минути след полета Антъни, който спял, се събудил, когато пакет с чипс се пръснал.

След това забелязал, че мъжът до него се държи подозрително. „Видях го да се движи към вратата… Помислих си: „Той ще отвори проклетата врата“, разказва Антъни.

Той добави, че не е имал друг избор, освен да задържи мъжа. „Когато той прескочи през седалките, за да стигне до вратата, аз го хванах и притиснах към седалката, за да не може да стигне до вратата“, разказва мъжът.

Той каза, че се е мъчил да го задържи, но никой не му се е притекъл на помощ, освен две стюардеси, които според него не са били достатъчно силни, за да спрат мъжа да се движи.

„Само аз и стюардесите се опитвахме да го овладеем – никой от другите пътници не се реши да помогне до последния момент, въпреки че съпругата ми и дъщеря ми крещяха на: „Помогнете на мъжа ми“, „Помогнете на баща ми“, казва още мъжът.

Инцидентът е станал около 22:00 ч. българско време по време на нощния полет LS124. Пътниците казват, че в крайна сметка са се приземили в Глазгоу в ранните часове на понеделник сутринта. Имало е кратко закъснение.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 19 минути

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 28 минути

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 30 минути

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 33 минути

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 36 минути

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди един час