Категории: Варна

Турски гражданин се опита да убие мъж от Варна: Жена е причина за случилото се

Реклама

35-годишен турски гражданин е обвиняем за опит за убийство. Той ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна. Това съобщават за медия „Нова Варна“ от Апелативна прокуратура – Варна. Турският гражданин умишлено е направил опит да убие мъж от Варна. Всичко започнало, когато турският гражданин, който се бил установил в България, се залюбил с жена. След време обаче, тя пожелала да прекрати отношенията си с него и обяснила, че била сгодена за мъж, който работел в чужбина. След това турският гражданин започнал да преследва жената, като дори я причаквал пред дома ѝ. Затова тя била принудена да сподели на съпруга си. Той се върнал от чужбина и сам се уверил, че споделеното от жена му е истина. Тогава турският гражданин нанесъл удар с нож в областта на врата на мъжа от Варна. Свидетел се притекъл на помощ и помогнал на нападнатия

Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен турски гражданин, продължително пребиваващ в Република България. А.М. ще отговаря за това, че умишлено направил опит да убие мъж от Варна – престъпление по чл.115, във връзка с чл.18, ал.1 от НК.

Обвиняемият гражданин на Република Турция завършил висшето си образование в България и се установил в страната. През лятото на 2021 година, докато разхождал кучето си, се запознал с жена, живееща близо до дома му, която също отглеждала куче. Покрай домашните си любимци двамата се сближили и станали интимни.

През октомври жената заявила на А.М., че трябва да прекратят отношенията си, тъй като била сгодена за мъж, който работел в чужбина, и щяла да се омъжва. Това никак не се харесало на обвиняемия. Той не спрял да търси жената и да иска от нея обяснения въпреки категоричния отказ от нейна страна за комуникация. Липсата на внимание изострили отношението на А.М. към нея. Той я следял, причаквал я пред дома й, търсел постоянен контакт. Станал дори груб. Това принудило жената да сподели всичко със съпруга си. През юли 2022 година той се завърнал в България и сам се уверил, че А.М. непрекъснато следи съпругата му.

На 19 август 2022 година, мъжът извел кучето на семейството и поел по обичайния си маршрут. Получил обаждане от съпругата си, която забелязала, че обвиняемият отново ги дебне, и решил да се върне в дома си. В този момент А.М. взел решение, че трябва да убие мъжа. Засилил се към него, пресрещнал го и му нанесъл удар с нож в областта на врата. Последвал втори удар в областта на гърдите. Пострадалият опитал да се защити, въпреки обилното кръвотечение, но не успял. А.М. го ранил и в областта на крака.

Нападението било възприето от свидетел, който се притекъл на помощ на нападнатия мъж. Обвиняемият, като забелязал това, се оттеглил и напуснал местопроизшествието. След това се укрил и успял да избягва органите на реда до края на месец ноември 2022 година, когато бил задържан и привлечен към наказателна отговорност.

Нанесените от А.М. порезни и прободни рани причинили разстройство на здравето на потърпевшия, което наложило спешни животоспасяващи операции. Лекарите успели да спасят живота му, въпреки реалната опасност от смърт, която съществувала в началото.

Предстои делото срещу А.М. да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд – Варна. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 3 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 3 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 3 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 4 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 4 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 4 часа