Категории: България

Борисов коментира евентуалното идване на Зеленски у нас и „най-голямата ядрена бомба в Европа“

Реклама

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи коментар пред журналисти по актуални теми за страната ни и света в момента. Бе засегната темата за евентуалната визита на Володимир Зеленски у нас, както и темата за новия проект на Иван Гешев

„Президентът Зеленски е един от хората, които в момента определят световната политика, водейки война с агресора Русия. Подобно посещение би било много добър знак за демократичната общност в България, за препотвърждаване на евроатлантическите ни задачи и цели. Признание за всичко, което България прави в последните месеци. Така че, ако има такава визита, разбира се, ще се видим с него. Още повече, че има две теми, които много ме притесняват – едната по-малко вече. Относно „Нова Каховка“, засега Господ е с нас. Но това, което излезе от разговора на Зеленски с президента Макрон, за проблемите в Атомната централа „Запорожие“, вие помните, че аз от първия ден на войната, само това ви казвах, че ме притеснява. Това е най-голямата ядрена мощност, най-голямата ядрена бомба в Европа. Световната общност трябва да гарантира, че тази най-голяма ядрена централа няма да се превърне в ядрена бомба. Уранът с хилядолетия няма да се изчисти от региона, така че това е много, много притеснително. Световната общност трябва да принуди Русия да не се стига до подобна авария“, призова Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и вчерашното изявление на Гешев. „То показва, че всичко, което направи в последните си дни като главен прокурор, е било в подготовка на политическия му проект. Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да коментирам развеждането ни като мечки по прокуратурите – в единия случай ме питаха дали съм чел вестник „Марица“ и списание „Лайфстайл“ и какво съм имал предвид, че след 5 години ще се оженя. Във ВКС дойдоха трима прокурори ме попитаха защо съм поискал оставката на Гешев“, разкри той.

По думите му самият той е питал дали са викали други политически лидери и тогава защо викат него. „Призовах ги да дойдат и другите лидери и да разпитат не само мен, а и тях за другите неща“, обясни той.

Относно отменената от ГЕРБ вчера лидерска среща с ППДБ, Борисов коментира: “по принцип лидерските срещи не са фиксирани. Те могат да се провеждат и по три пъти на ден, ако е необходимо.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 10 минути

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 19 минути

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 21 минути

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 24 минути

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 27 минути

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 57 минути