in

Окончателно: Ето къде в крайна сметка ще бъде Алеята на книгата във Варна тази година

Снимка: Асоциация „Българска книга"

Все пак Алея на книгата във Варна ще има. Това обявиха от Асоциация „Българска книга“. Припомняме, че провеждането на събитието беше под въпрос през последните дни, тъй като Общината поиска локацията да бъде сменена, тъй като шатрите пречат на човекопотока и се създава „пешеходна тапа“. Председателят на Общински съвет-Варна Тодор Балабанов съдейства за постигането на консенсус относно мястото на провеждане на събитието

Припомняме, че бяха предложени четири варианта за нови локации, на които може да се проведе Алеята на книгата, но от Асоциацията се възпротивиха, тъй като ги счетоха за неподходящи. Алеята на книгата във Варна се провежда от 13 години в пешеходната част на бул. „Сливница“.

В крайна сметка стана ясно, че Алея на книгата ще се проведе на традиционното й място в отсечката между „Севастопол“ и ФКЦ, но тази година шатрите ще бъдат разположени само в едната лента на бул. „Сливница“. Лявата, в посока Морската градина“ , ще остане свободна за минувачи. За сметка на това събитието ще се разшири до Слънчевия часовник, където ще бъде сцената на културната програма. Това съобщиха организаторите Асоциация „Българска книга“. Решението е взето след среща с общинската администрация и председателя на Общински съвет Тодор Балабанов.

Алеята на книгата във Варна ще се проведе между 28 юли и 6 август. Събитието ще покаже около 25 хил. заглавия на близо 60 издателства в минимум 20 шатри.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.