Категории: Варна

Пред съда се изправя мъж, ограбил жена във Варна и извършил блудствени действия с нея

Реклама

Мъж на 32 години бе предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна. Той е обвинен в грабеж, извършен в условията на опасен рецидив, придружен с блудство. Престъпленията са извършени на 13-ти февруари тази година. Въпросният мъж забелязал жена, разхождаща се по улица във Варна и започнал да я преследва, докато не стигнала до входа си. Тогава той отворил чантата ѝ и взел парите ѝ. След това запушил устата ѝ и извършил блудствени действия с нея, като за целта употребил сила

Окръжна прокуратура – Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 32-годишния В.М. за грабеж, извършен в условията на опасен рецидив, и блудство, извършено от същия. Мъжът ще отговаря за извършените от него престъпления. Това съобщиха за медия „Нова Варна“ от Апелативна прокуратура – Варна.

Престъпленията са извършени на 13 февруари 2023 година. Около 18:20 часа обвиняемият се намирал на улица във Варна и забелязал жена, която се движи там. Тя носела дамска чанта и торба с покупки. В.М. проследил жената и, докато тя отваряла вратата на входа, в който живеела, я нападнал. Той я хванал и задържал, поискал да му даде парите си. Пострадалата отказала, но обвиняемият отворил чантата й и сам взел наличните там пари.

При опит да избяга, жената била пресрещната от 32-годишният мъж и отново притисната до стената във входа на блока. Той запушил устата й и извършил блудствени действия с нея. Целта му била да възбуди и удовлетвори половото си желание без съвкупление, като употребил сила за реализирането й.

Жената успяла да извади мобилния си телефон и да набере телефонния номер на майка си. Като разбрал това, В.М. се уплашил и я оставил, бързо избягал. Ден по-късно бил задържан от органите на МВР и привлечен към наказателна отговорност за извършените от него престъпления. Младият мъж бил разпознат от пострадалата.

Предстои делото срещу В.М. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му за грабежа и наказание „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години за извършеното блудство.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 6 минути

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 10 минути

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 24 минути

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 36 минути

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 43 минути

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 53 минути