in

Три смели момчета помогнаха при потушаването на пожар край Варна

Кадър: БНТ

Трима ученици от Белослав, Варненско, помогнаха при потушаването на пожар. Пламъците са лумнали вчера в землището на града. Подпалили са се сухи треви, поради което е имало опасност за къщите и стопанските постройки в близост. Момчетата са се изявили като истински безстрашни герои

Двама от тях – Стилян и Андрей разказаха пред БНТ, че първо са подали сигнал до телефон 112, след което отишли до една от къщите, където жена им дала маркуч с вода. На помощ се притекли и още хора.

Когато пожарната пристигнала, огънят вече бил изгасен.

Стилян разказва, че огънят е достигнал и до дворовете на някои от близките къщи.

„Като дойдох видях колко са големи пламъците. Братовчед ми се обади на 112 и първоначално жената реши, че си правим шега, но тогава аз взех телефона и казах да изпратят някоя пожарна и да видят, че има пожар. Дойдоха след 10-20 минути“, разказва още другото момче Андрей.

Третото момче, което е участвало в потушаването на пламъците се казва Димитър.

„В началото не беше толкова страшно, но когато после отидох нагоре имах една тръпка в сее си“, добави Стилян, който каза, че за първи път му се е наложило да прави подобно нещо.

Двамата първи братовчеди призоваха всички деца на тяхната възраст да внимават с пожарите и да звънят на националния номер 112 при нужда.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/