Категории: Черноморие

За грандиозния план на братя Диневи: Вече са факт първите къщи от бъдещото екоселище в гората над Свети Влас

Реклама

Вече са построени първите 8 къщи от бъдещия огромен комплекс на известните братя Диневи (Динко и Йордан Диневи) в гористата местност Касада над черноморския курорт Свети Влас. Преди известно време строителството бе стопирано, заради скандалното разкритие на екоорганизацията „Зелени закони“, че част от апетитния имот изненадващо е изключен от защитената зона по “Натура 2000”.

Известните бизнесмени Динко и Йордан Диневи (Братя Диневи) построиха първите 8 къщи от бъдещия огромен комплекс “Венид Еко Вилидж” в гористата местност Касада над курорта Свети Влас. Това установи проверка на TravelNews на място. Изграждането им беше стопирано от институциите след скандал преди 3 години, когато екоорганизацията „Зелени закони“ разкри, че част от апетитния имот изненадващо е изключен от защитената зона по “Натура 2000”.

Фирмата – инвеститор, която е част от „Диневи груп“, е спечелила делата в Административния съд за спирането на строителството от РДНСК – Бургас и РИОСВ-Бургас, съобщиха от институциите.

Поради това обектите вече са довършени и са в експлоатация. Дори вече са продадени, обясниха за TravelNews от „Диневи груп“.

От Диневи груп“ твърдят, че всички къщи са законно построени.

От фирмата не обясниха бъдещите планове за грандиозния проект и дали ще бъде изцяло реализиран. Първият етап включва 36 къщи (30 единични и 6 близнака), вътрешна алейна мрежа, тротоари, алеи, паркинги с усилена настилка, се посочва на сайта на проекта. На втория етап трябва да бъдат изградени 29 къщи (21 единични и 8 близнака), вътрешна алейна мрежа, тротоари, алеи, паркинги с усилена настилка и площадно пространство. При третия етап ще се появат 2 апартхотели с капацитет по 199 места, включително за посетители, вътрешна алейна мрежа, тротоари, алеи, паркинги с усилена настилка. Последният четвърти етап се състои от 44 редови къщи и трисекционен блок и вътрешна алейна мрежа.

Става въпрос за терен от заменките по време на Тройната коалиция при Сергей Станишев, признати от ЕК за схема за държавна помощ. През 2019 г. държавата е оценила размера на помощта на 1 128 980 лв. През същата година се активират плановете за екоселище.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди 4 минути

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 8 минути

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди 10 минути

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди 13 минути

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 17 минути

Какво ще бъде времето днес по Черноморието

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и…

преди 2 часа