Категории: Черноморие

Наближават избори: На адрес по Черноморието са регистрирани 102-ма души, а в съседен имот – 55

Реклама

Съвсем скоро предстои да се проведат местни избори. На фона на наближаващия вот е доста интересен фактът, че в имот в Приморско има регистрирани цели 102-ма души, а в съседен на него – 55 души.

В малка двуетажна къща на улица „Тракия“ в ромския квартал на Приморско са регистрирани 102-ма души по постоянен и 92-ма по настоящ адрес. Живеещи там обаче твърдят, че имотът е обитаван само от две семейства. В съседен имот пък по официални данни живеят 46 души по постоянен и 55 – по настоящ адрес. Къщата е на три етажа. На друга улица в квартала – „Явор“, положението е сходно.

„Щом регистрацията е направена съгласно българското законодателство, тези хора имат правото да гласуват. Тези регистрации, които получавате като информация, са от момента на построяването на тези секции от къщи, на тези блокове. От 80-те години досега тези регистрации на адресите са извършени по надлежния ред“, коментира пред БНР кметът на града Димитър Германов. По думите му, дерегистрацията е сериозен и сложен процес.

„Ние нямаме задължението да обикаляме на място и да знаем дали въпросното лице е към настоящия момент там. Всеки съмнителен случай се проверява. Ясно е, че тези регистрации не са направени в последните 2-3 месеца и в последната година. Тези регистрации са правени във времето от построяването на тези сгради.“

„Местните избори са изключително важни. Властта върви от долу нагоре. Местните избори после определят как на тези места ще се гласува на национално ниво“, отбеляза в интервю за БНР Никола Тулечки от Обединението за честни избори.

По публикацията работи: Пламена Сутева 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 2 часа

Днес настъпва астрономическата есен

През тази година астрономическата есен ще настъпи на Деня на независимостта на 22 септември в…

преди 2 часа

Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България(ПРОГРАМА)

Днес Варна отбелязва 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди 2 часа

Честит празник, България:116 години независимост

На 22 септември честваме на 116-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. На 22…

преди 2 часа

Навършват се 103 години от смъртта на Иван Вазов

Днес, на 22 септември се навършват 103 години от смъртта на Иван Вазов. Сърцето на…

преди 2 часа

Честит имен ден на всички, които празнуват днес

Днес, на 22 септември православната църква почита Св. свщмчк Фока, еп. Синопийски. Св. прор. Йона.…

преди 3 часа