in

Недоволството ескалира: Родители и ученици от МГ във Варна правят подписка и готвят протест

Снимка: Google Street View

Миналата седмица ви бяхме съобщили за бунтуващи се родители във Варна, заради факта, че ученици от Математическата гимназия са принудени да учат само втора смяна. Тогава се свързахме с РУО-Варна, откъдето бяха заявили за екипа ни, че това е наложителна мярка, тъй като има много деца, както за ОУ “Захари Стоянов”, така и за Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ – гр. Варна“

Родители се бунтуват: Ученици от гимназия във Варна минават само на втора смяна. Каква е причината?

Родители на ученици от Математическата гимназия във Варна събират подписка срещу въвеждане на едносменен режим на обучение в ущърб на децата им. Недоволството им е продиктувано от решението, взето след постигнато споразумение между МГ и ОУ „Захари Стоянов“, учениците от 5-и до 11-и клас без 7-и и 12-и да учат само втора смяна. Родителите организират и протест на 17 юли в градинката на Общината от 17.30 часа.

Днес за целите на петицията е организирана среща в двора на училището в 18.30 часа.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.