in

Опитните градинари се борят с мравките с помощта на една кухненска съставка

Снимка: Pixabay

Малкият брой мравки в градината не е никакъв проблем. Наличието на тези насекоми е нормално за всяка една градина. Но ако забележите, че популацията им се увеличава значително, следва да се предприемат някои мерки

Можете да се преборите с увеличената популация на мравки, с помощта на сода за хляб. Много опитни градинари прибягват именно до тази кухненска съставка, за да се избавят от мравките в градината, съобщава сайтът Актуално.

Примамки – това е много ефективен инструмент, който бързо ще намали броя на насекомите в градината ви. За целта е необходимо да смесите сода с малко количество вода, за да оформите топченца.

Примамките се оставят там, където най-често срещате мравки. Този метод може да се използва за борба с насекомите и у дома. Дърветата и храстите в градината най-често представляват интерес за мравките. Те също могат да бъдат лесна мишена за листни въшки. В случая може да приложите един лесен трик със сода. Содата се комбинира с обикновена фино смляна сол в равни пропорции. Със сместа се покрива околостволния кръг.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/