Категории: Варна

Мъж и жена остават в ареста във Варна, заради открити у тях големи количества най-различни наркотици

Реклама

От Апелативна прокуратура – Варна съобщиха за медия „Нова Варна“, че жена на 34 години и мъж на 46 години са задържани под стража по искания на Окръжна прокуратура – Варна, тъй като са обвиняеми държане на големи количества различни наркотици с цел разпространение

34-годишната М.П. и 46-годишният В.Б. остават в ареста след уважени искания на Окръжна прокуратура – Варна. Двамата са обвинени за държане без надлежно разрешително с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Във връзка с разследването са иззети големи количества забранени субстанции от различен вид, както и голяма сума пари.

Жената и мъжът са задържани при специализирана операция, проведена на територията на Варна от служители на ГДБОП и колегите им от областния град. В рамките на операцията са извършени общо тринадесет претърсвания на различни адреси в града и в няколко автомобила, извършени са два обиска. Иззетото количество наркотични вещества е голямо: 11 045,22 грама марихуана, 2404,85 грама кокаин, 1020,10 грама амфетамин, 435,01 грама метамфетамин и 16 таблетки екстази (5,5 грама). Иззети са също голяма сума пари – 289 485 лева и 3990 евро.

Обвиняемите бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за определяне на мерки за неотклонение спрямо тях. Окръжният съд във Варна определи най-тежката такава, а именно „задържане под стража“ както за жената, така и за мъжа. В.Б. вече бил осъждан за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, като към настоящия момент е действал в рамките на изпитателния срок по предходното му осъждане.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Във връзка с досъдебното производство 43-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност за държане на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а, ал.3, предл. 2, т. 1 от НК. На Л.Л. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

В България е открит радиоактивен изотоп от ГДБОП и ДАНС

Пластини със съдържание на радиоактивен изотоп са иззети при специализирана полицейска операция, проведена от екипи…

преди 54 минути

Старт на дългия уикенд. Добри новини за времето

Както вече стана ясно, този месец има два дълги уикенда. Единия вече мина, а другия…

преди един час

Рано в неделя спират тока в този район на Варна

На 22.09.2024 г. В периода 7:00 ч. до 16:00 ч. Поради профилактика на съоръженията за…

преди един час

Извънредно пътуване на премиерът Главчев до САЩ

Министър-председателят Димитър Главчев заминава за Съединените американски щати, където ще участва в Срещата на върха…

преди един час

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 4 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 18 часа