in

Тормозели Навални зад решетките: „Вече 100 дни поред ми пускат една и съща реч на Путин всяка вечер“

Кадър: Youtube/60 Minutes

Руският опозиционер Алексей Навални се оплака от необичайно мъчение, на което бил подложен. Той твърди, че от 100 дни насам, всяка вечер бил каран насила да случа една и съща реч на руския президент Владимир Путин.

В публикация във Facebook Навални пояснява, че персоналът на затвора го е нарекъл „дейност за изграждане на морал“, добавяйки, че записът е от обръщението на президента към парламента от 21.02.2023 година.

47-годишният Навални добави, че молбата му за промяна на речите е била отхвърлена. Той излежава присъди от общо 11,5 години в наказателната колония ИК-6 в Мелехово, на около 235 км източно от Москва, по обвинения в измама и други.

Поддръжниците на Навали обвиниха Москва, че се опитва да го сломи, за да заглуши критиките му към руския президент, което Кремъл отрича.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.