Категории: България

Бойко Борисов: Ще подкрепим бюджета като междинен (ВИДЕО)

Реклама

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще подкрепят бюджета като междинен, въпреки че от ГЕРБ имат някои претенции. Той обясни, че ще вкарат свое предложение, но след 2-3 месеца

„Този бюджет ще го подкрепим като междинен. Имаме претенции, но чисто политически акт е, той да бъде подкрепен. Срещнах се с нашите депутати в този бюджет – за полицията, за социалните работници, за пожарната, ще го вкараме като наше предложение, но за следващия бюджет вече, след 2-3 месеца, много по задълбочено да се направи и в други  сфери, в които виждаме проблеми в момента и хората очакват решение. Така че като междинен бюджет ще го подкрепим“, заяви председателят на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

Другата тема, която прави впечатление е относно вашата дъвка от близо три години – за ин хаус процедурите, за фирмите, за строителството. Какво се оказа от това, което чухте в залата – спорът е на ПП ли са, на ИТН ли са, на кой са фирмите? Вече ние не присъстваме в разговора. Какво получи българския народ за три години. Много пъти съм говорил, но вие се водихте по сензацията – Хемус, чували, глупости. Какво се оказа на практика С тези ин хаус процедури ние сме щели да построим два пъти по-евтино, вече да има „Хемус“, вече да има „Струма“, вече да имаше Видин – Монтана. Нито е построено, два пъти по-скъпо е с индексациите, със същите фирми. Три години хаос, нищо на двойна цена. Това е далавера, извинявам се, точната дума е глупост. Това направихме всички за три години. Залата го потвърждава, бюджетът го потвърждава – същите фирми, два пъти по-скъпо, с три години закъснение. Честито на тези, които карат по строшените пътища, редят се по границите, защото няма „Струма“, няма Хемус“, че обходът за Приморско не е пуснат, каза още Бойко Борисов.

„Това е бюджет едва на един месец. Мисля, че ако започнат да се случват повече в браншовете, ще има повече успех, затова съм оптимист за следващия бюджет. Гарантираме увеличение на пенсиите, учителските заплати, има възможност за леки корекции относно ангажименти, които са поети – в културата, образованието, археологията, вероизповеданията, така че с такива „малки пари“ за бюджета може да се получи по-добър ефект“, допълни Борисов.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 13 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 13 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 13 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 15 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 15 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 16 часа