Категории: България

Денков за втория военен пакет за Украйна: Усещам лицемерие (ВИДЕО)

Реклама

Българският премиер акад. Николай Денков обяви след срещата на върха на НАТО във Вилнюс, че по отношение на Украйна са взети три важни решения. 

„Беше създаден т. нар. Съвет „Украйна-НАТО“, който поставя президента на Украйна на масата, заедно с всички други държавни ръководители. Оттук нататък при обсъждане на политически въпроси и на въпроси, свързани с Украйна, ръководителят на държавата е равноправен на останалите, когато се обсъждат такива общи въпроси. Включително може да свика и съвет на НАТО, ако е необходимо“, посочи акад. Николай Денков.

„Второто важно решение е, че се премахна т. нар. план за подготовка на Украйна, тъй като са изминати много от стъпките. И се смята, че това е излишна процедура за тях, което опростява начина на приемане. Вместо два етапа, остава само един етап за приемане“, обясни още премиерът.

„И третото решение е, че имаше решителна и доста сериозна помощ за Украйна, както икономическа, така и военна, която беше заявена като помощ за следващия период. Отделно в момента тече представяне на декларация от Групата Г-7, която дава възможност и основа за общ подход като рамков подход, като на база на двустранни договори, всяка от държавите може да си сътрудничи с Украйна Така, че по отношение на Украйна, това бяха най-важните събития днес. Бих добавил още и това, че абсолютно единодушно Украйна има пълна подкрепа от държавите членки в съюза“, допълни Денков.

„Вторият военен пакет за Украйна вече е в подготовка. По съдържание и обем е подобен на първия. Специално искам да подчертая, че усещам известно лицемерие и обвинения защо изпращаме такъв пакет, при положение, че и преди това е подготвян подобен“, коментира премиерът Николай Денков от Вилнюс.

Той подчерта, че е важно помощта да стигне навреме. „Тя е съобразена с това, от което се нуждае от Украйна. Но принципът е следният – те дават списък с това, което ги интересува. Ние гледаме какво е необходимо за нашата армия. Оставащото можем да изпратим”, добави Денков.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 8 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 8 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 8 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 10 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 11 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 11 часа