Категории: Любопитно

Пуснаха на свобода последователка на най-известния сериен убиец на XX век Чарлз Менсън

Реклама

Чарлз Менсън се прочу по цял свят като най-известният сериен убиец на XX век. Превърналият се в култова фигура психопат умря на 83-годишна възраст в болница в затвор. Убиецът е прекарал общо 60 години в затвора, който дори наричал свой дом и не искал да излиза оттам. От дребен крадец, Менсън се е превърнал с най-известния ритуален убиец на нашето време. Той дори е оглавявал секта „Семейство Менсъсн“. Неговите последователи са около 50-ина души

На последователите си Менсън е казвал “Няма смърт и затова няма нищо лошо в убийството на човек”. След “проповедта”, на която всички били под въздействието на наркотици, сесията завършвала с масови съвкупления.

В последните си дни Чарлз Менсън казал “Аз съм не само най-известното човешко същество, което живее на земята, но и най-известното, което някога е живяло. И все още не съм мъртъв.”

В края на 60-те години той и последователите на сектата „Семейство Менсъсн“ отнемат живота на около 20 души в Съединените щати.

Повечето от престъпленията на „менсъновите убийци“ никога не са разследвани заради липса на доказателства.

Стана ясно, че бившaта последователка на Чарлз Менсън Лесли Ван Хаутен е освободена от затвора във вторник, след като е излежала 53 години зад решетките, съобщават от Калифорнийския департамент рехабилитация. Ван Хауен преди години е участвала в убийството на заможен бакалин и неговата съпруга. Двамата са намушкани с нож, а на корема на мъжа е издълбана думата „война“.

Според нейния адвокат, Ван Хаутен сега се намира в „преходно жилище“.

Тя е освободена под предварителен надзор и „ще има максимален тригодишен срок на предсрочно освобождаване, като прегледът на предсрочното освобождаване ще се извърши след една година“, съобщават от ABC news.

Освобождаването ѝ идва, след като миналата седмица губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм заяви, че няма да поиска от Върховния съд на щата да блокира предсрочното ѝ освобождаване.

„От встъпването си в длъжност губернаторът Нюсъм три пъти отменя решението за предсрочно освобождаване на г-жа Ван Хаутен и се защитава срещу оспорването на тези решения в съда“, заяви във вторник Ерин Мелън, директор по комуникациите в канцеларията на губернатора.

Мелън продължава: „Губернаторът е разочарован от решението на Апелативния съд да освободи г-жа Ван Хаутен, но няма да предприема по-нататъшни действия, тъй като усилията за по-нататъшно обжалване едва ли ще бъдат успешни. Върховният съд на Калифорния приема обжалвания в много малко случаи и по принцип не избира дела въз основа на този вид определяне на конкретните факти.“

Ван Хаутен е на 19 години, когато участва в убийствата на Лено Лабианка, заможен бакалин, и съпругата му Розмари Лабианка на 10 август 1969 г. в дома им в Лос Анджелис. Двамата ЛаБианка са намушкани с нож, а на корема на Лено ЛаБианка е издълбана думата „война“.

През 1994 г. Ван Хаутен разказва пред ABC News, че заедно с друг последовател на Менсън отвели Розмари Лабианка в спалнята и „в спалнята се чули звуците на умиращия г-н Лабианка – ужасни, гърлени звуци. Тя започнала да го вика и да крещи за него. И в този момент, за един кратък миг, осъзнах, че това са хора, които се обичат“.

Тя казва, че последователят на Менсън Чарлз „Текс“ Уотсън ѝ подава нож.

„Той каза: „Направи нещо“, защото Менсън му беше казал да се увери, че всички ние ще си изцапаме ръцете“, казва Ван Хаутен. „И аз намушках г-жа Лабианка в долната част на гърба около 16 пъти.“

Ван Хутен участва в убийствата на актрисата Шарън Тейт и още четирима души, които са убити в друг дом в Лос Анджелис една нощ по-рано.

Въпреки че Менсън не е извършил сам убийствата, той е заповядал на последователите си да го направят. Менсън умира в затвора през 2017 г.

По публикацията работи: Александра Крумова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

От НИМХ обявиха кога и къде да очакваме значителни количества дъжд

От НИМХ публикуваха своята прогноза за времето в България за периода от 26 септември до…

преди 50 секунди

Моторист загина на място при инцидент на пътя София – Варна

Случил се е тежък пътен инцидент на пътя София - Варна край Търговище, при който…

преди 11 минути

Какви опасности крие септемврийското море?

Температурите започват да се понижават плавно, но въпреки това времето по родното Черноморие все още…

преди 20 минути

Убийство с брадва е извършено край Перник

Стана ясно, че мъж на 43 години е бил в село Расник, област Перник. Вече…

преди 26 минути

Нощ на литературата във Варна с вход свободен: Обявиха програмата

Във Варна ще се проведе 12-то поредно издание на Нощ на литературата, като организаторите съобщават,…

преди 31 минути

Внимание, варненци: Ето къде ще спрат водата във Варна и областта днес

От Водоснабдяване и канализация - Варна съобщават, че всички тези места във Варна и областта…

преди 39 минути