in

Мощни слънчеви изригвания от най-висок клас ще има днес: Какво да очакваме?

Снимка: Pixabay

Според учени от Русия днес ще има силна слънчева активност. Според тях, е възможно това да попречи на късовълновите радиокомуникации на Земята. Припомняме, че в неделния ден бяха регистрирани три изригвания на Слънцето

Експерти от Института по приложна геофизика „Федоров“ в Москва казват, че и днес са възможни подобни явления от най-високия клас X, както и протонни бури, предава Ройтерс.

Слънчевите изригвания се случват при взаимодействие на мощните магнитни полета в и около Слънцето. Според експертите на НАСА те могат да засегнат магнитното поле на Земята, да повредят сателити и комуникации.

В неделя са наблюдавани три слънчеви изригвания, съобщиха руските изследователите. По техни данни едното е продължило 14 минути и е било придружено от смущения в радиокомуникациите.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/