Категории: Варна

Извънредно: Полицията даде последна информация за появилия се нов опасен наркотик във Варна

Реклама

Днес във Варна комисар заместник-директорът на Областната дирекция на МВР Андрей Ангелов и заместник-районният прокурор Ивелина Паскова дадоха брифинг, във връзка с появилите се на пазара на наркотици, наркотични вещества, аналози на фентанил. Бяха дадени подробности за работата на полицията и прокуратурата по пресичане на разпространението на този високо-рисков опиат.

Както по-рано ви съобщихме зачестяват случаите на наркозависими, починали от хероин с примеси във Варна. Хероинът се смесва с фентанил, който е друг много опасен наркотик.

За последните 4 месеца във Варна има 9 смъртни случая на наркозависими. До единия от починалите е била открита спринцовка със следи от фентанил. При другия случай починалият е употребявал метамфетамин. Резултатите от останали проби към момента не са подготвени.

Комисар Андрей Ангелов заяви днес, че в резултат на мероприятията на полицията във Варна е установено, че разпространяването на фентанил и негови аналози е започнало от ромския квартал „Максуда“ в града. Появата на новото наркотично вещество е установена в края на месец май.

От проведените беседи с наркозависими през юни е установено, че на територията на града се разпространява нов вид хероин, който е с по-силно въздействие. Наркозависимите го наричат помежду си синтетичен хероин, обясни комисарят.

Бе съобщено и това, че са установени и конкретни разпространители на наркотиците и срещу тях са предприети действия. На 13 юли са задържани две жени, в момент на сделка с над 200 грама аналог на фентанил – алфа метилфентанил и над 50 000 лв.

Андрей Ангелов добави, че вчера във варненския ж.к. „Владислав Варненичк“ са арестувани двама дилъри на хероин и марихуана. Задържаните са две лица – на 18 и 36 години, криминално проявени. Арестуваните са били съседи, които живеели и продавали дрога в един и същ блок, на един и същ етаж.

 

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 47 минути

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 51 минути

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди един час

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди един час

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди един час

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 2 часа