in

Русия отправи призив към света

Снимка: Pixabay

Днес Русия призова целия свят да осъди решението на САЩ да изпрати касетъчни боеприпаси на Украйна. Този ход щял да доведе до ескалация на напрежението

На днешно заседание руският Съвет на федерацията единодушно прие призив, в който призовава световните парламенти и междупарламентарните организации да осъдят решението на САЩ да доставят касетъчни боеприпаси на Украйна, тъй като това е поредната стъпка на опасна ескалация и ще доведе до сериозни хуманитарни последици, предаде ТАСС.

„Съветът на федерацията се обръща към парламентите на чуждите държави и международните парламентарни организации да осъдят решението на САЩ да доставят на Украйна касетъчни боеприпаси, което е поредната стъпка на опасна ескалация на конфликта и ще доведе до сериозни хуманитарни последици“, се казва в призива.

Руските сенатори изразяват изключителна загриженост и осъждат „грубото и провокативно решение на президентската администрация на САЩ“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/