Категории: България

След 3 часа в ледена вода: Спасиха мъж, паднал в 10-метров кладенец у нас

Реклама

Падналият в кладенеца мъж е на 64 години и е родом от село край Търговище. Кладенецът се е намирал в неговия частен имот. Човекът престоял в десетметровия кладенец около три часа. След като съседи чули викове, се обадили на спешния телефон 112. След като мъжът бил изваден, той бил премръзнал, но в цялостно добро състояние

Пожарникари от Търговище спасиха човек, паднал в десетметров кладенец. Сигналът за пострадалия мъж е подаден вчера минути преди обяд и на него са се отзовали служителите на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Търговище и на Районното управление, съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Ани Кръстева.

Пострадалият 64-годишен мъж от търговищкото село Алваново е паднал в кладенеца в частния си имот. Той слязъл по стълба в него, за да извърши ремонтни дейности. Стълбата била закрепена за горния край на кладенеца с две въжета. Впоследствие едно от въжетата се скъсало и човекът паднал в кладенеца.

Престоял е там около три часа в студената вода с дълбочина около 1,20 метра. Съседи чули виковете му и се обадили на тел. 112.

Тъй като кладенецът е бил тесен и на практика не било възможно да бъдат спуснати спасители в него, за да помогнат на изпадналия в беда гражданин, пожарникарите спуснали към дъното на кладенеца четиризвенна стълба. Пострадалият се изкачил по нея и бил измъкнат оттам в сравнително добро общо състояние, но премръзнал.

Впоследствие мъжът е получил шок, вероятно причинен от голямата температурна разлика между водата в кладенеца и жегите навън, но той бързо бил овладян от пристигналия на мястото на инцидента екип на „Спешна помощ“. Мъжът е откаран в МБАЛ-Търговище, където са установени охлузни рани по тялото. По негово желание е бил освободен за домашно лечение.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 8 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 8 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 8 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 8 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 8 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 8 часа