Категории: Свят

Тръмп заяви, че влизането на Украйна в НАТО е „пълна лудост“

Реклама

Бившият американски президент Доналд Тръмп направи изказване, в което споделя, че според него е пълна лудост Украйна да се присъедини към НАТО. „Последното нещо, което тази некомпетентна администрация трябва да прави, е да рискува война с ядрено въоръжена Русия или Китай, или други страни“, споделя още той.

Тръмп определя Байдън като твърде слаб и твърде неуважаван, за да поиска Европа да възстанови разходите за възстановяване на запасите, изпратени от Украйна. Добавя, че Вашингтон е изпратил близо 200 милиарда долара помощ за Киев, а европейските съюзници са дали само малка част.

Кандидат-президента пожела съюзниците от НАТО да изпълнят ангажиментите си за военни разходи и намекна, че западния военен съюз е „остарял“ и не пропусна да критикува президента Байдън в недобра поддръжка на военните сили в Америка.

Той продължава: „Тези действия разкриват до каква безумно опасна ситуация ни доведоха Байдън и полуделите подпалвачи на война. Преди по-малко от три години възстанових изцяло армията на Съединените щати и насочих Америка към толкова силна глобална позиция, че по целия свят се установяваше мир. Имахме мир чрез сила“.

Според него по време на управлението на сегашния президент, арсеналите са празни, запасите им са празни, хазната е изтощена, редиците са празни, страната им е тотално унизена и имат корумпиран, компроментиран президент, който ги е въвлякъл е Трета световна война.

Бившият президент дава обещание, че когато се върне в Белия дом, ще сложи Америка на първо място и че ще постави акцент на мира и стабилността. Коментира също така, че иска хората просто да спрат да умират и макар и войната никога да не е трябвали да се случва, се налага да действат по спирането ѝ и безсмислената смърт.

Също така за пореден път изказа твърдението, че е способен да спре войната между Русия и Украйна само за 24 часа, като пинуди Владимир Зеленски и Владимир Путин да сключат мирно споразумение.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 5 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 5 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 6 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 6 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 6 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 6 часа