Категории: България

Болногледачка крещяла и блъскала възрастна жена с деменция: Даде обяснение за случилото се (ВИДЕО)

Реклама

За случая разказва племенницата на болната възрастна жена. Агресията може да се види на заснето видео от поставена камера в стаята. Болногледачката изказа и своята гледна точна, във връзка със случилото се

Жена твърди, че болногледачка е упражнявала насилие над болната ѝ леля. Възрастната жена живее във Видин и страда от деменция. Само седмица, след като е наета, на записи от видеокамери се чуват крясъци и обиди и се вижда как 79-годишната жена е блъскана.

„Ти не можеш да си седнеш на з*дника, ама претендираш. Остави ме! Не искам да те чувам! Аз не искам да те гледам! Знаеш ли какво значи?”. С тези думи на висок тон болногледачката се обръща към лелята на Валентина Сучева. Попаднали на жената по обява, в която пишело, че тя има 15-годишен опит с гледане на болни хора в Италия.

Лиляна Иванова е болногледачката, обвинена във физическа и вербална агресия. По думите ѝ 2-3 дни след като започнала работа, нещата се усложнили. Тя твърди, че поискала на няколко дни да бъде сменяна от друга жена, защото не издържала на напрежението.

„Поисках помощ от Валентина да бъда сменена на 2-3 дена с някого, защото е невъзможно 24 часа да гледаш жена, която не е в състояние да се храни спокойно, не е в състояние да спи нормално, не е в състояние да се грижи за тоалета си. Да, аз съм за това там, но това беше неописуемо. Аз не съм имала една свободна секунда. На 5-ти почина майка ми. Аз излязох до вкъщи, отидох да запаля една свещ. Бях ухапана от едни кучета. Върнах се, защото Валентина настоя да се върна. И тогава нямах право на половин ден да си отпочина. Аз трябваше да работя без един час почивка“, обясни болногледачката пред Нова телевизия.

„Съжалявам от сърце! Крещяла съм. На мен тембърът на приказка ми е малко по-силен”, каза в ефира на Нова телевизия гледачката. Тя призна, че е бутнала възрастната жена, за която се грижела, но отрече да я е удряла.

Племенницата на пострадалата е подала сигнал в полицията. Тя заяви, че не е вярно, че е настоявала болногледачката да се връща, в деня в който е починала майка ѝ.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това е най-вкусната и лесна баница за почивните дни

Когато има повече почивни дни сме свикнали да си приготвяме вкусни гозби у дома. А…

преди 10 часа

Кога е Димитровден. И какви са вярванията за този празник

На 26 октомври отбелязваме Димитровден. У нас народният култ към Свети Димитрий го представя като…

преди 10 часа

Силна буря помете Халкидики

Стана ясно, че силна буря връхлетя Халкидическия полуостров в Гърция. На места има наводнени пътища.…

преди 10 часа

Почина един от най-великите актьори за всички времена

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучаваше герои в телевизионни сериали, сред които „Прасето Пепа“ (Peppa Pig),…

преди 10 часа

Защо сменяме времето два пъти в годината

Остава много малко до поредното преместване на стрелките на часовниците. Това ще се случи в…

преди 10 часа

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 11 часа