in

Заради президента Радев: Художествено детско студио е предадено на прокуратурата в Македония

Кадър: бТВ

Властите в западната ни съседка са „погнали“ художествено студио, като посочват за мотив използването на деца за политически цели. Визира се посещението на група деца в началото на месец юли пред Народния театър в София, които са участвали в инициатива по създаване на рисунка, която изобразява дружбата между децата от двете страни на границата.

Кадър: бТВ

Министерството на вътрешните работи в Северна Македония е изпратило до прокуратурата в Битоля сигнал срещу ръководството на художествено студио с деца, което посети България.

Това е съобщил по време на инициативата си „Отворен кабинет“ министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски, съобщава БТА.

Според македонските медии деца са водени в България включително на срещи с български политици, между които и с президента Румен Радев.

Мотивите са, че художественото студио е злоупотребяло с деца за политически цели.

В началото на юли 30 млади художници от Северна Македония и България рисуваха картина, изобразяваща мечтаното единство между РСМ и България пред Народния театър в София.

Разберете още подробности по случая във видеото тук:

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/