Категории: Черноморие

За какво време да се подготвим по Черноморието в сряда

Реклама

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб до умерен южен вятър, в западната част от страната – от югозапад. Ще е топло и на места минималните температури ще са 25°-27°.

Утре ще е предимно слънчево. След обяд и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт, температурите бързо ще се понижат. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са интензивни и значителни по количество, ще има и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина временно силен. В Северозападна България дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 33° и 38°, а в източната част от страната ще са все още много високи – до 42°-43°, в София – около 36°.

В планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни, на места интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Високи температури, максималната на височина 1200 метра ще е около 29°, но 2000 метра – около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Привечер, главно над Северното Черноморие, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са от 33° до 38°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 13 мин. и залязва в 20 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 39 мин. Луната в София залязва в 00 ч. и 25 мин. и изгрява в 14 ч. и 40 мин. Фаза на луната: първа четвърт.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 13 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 14 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 14 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа