in

Мъж от варненско е нападнат и изнуден да плати трицифрена сума от бургазлии

кадър: Pixabay

Трима мъже на средна възраст са изнудвали и нападнали 31 годишен мъж от Провадия и 32 годишен мъж от варненското село Блъсково. Нападстелите са искали сумите от 5000 евро и 3000 лева, както и златни накити и марков ръчен часовник. 

В резултат на полицейските действия на служители от отдел «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас са задържани трима мъже / на 27, 29 и 36 години/, които на 17.07.т.г. и 18.07.т.г. в бургаския квартал „Ветрен“, чрез нанасянето на побой и заплашване, изнудили 31 годишен мъж от Провадия и 32 годишен мъж от варненското село Блъсково, да им предоставят сумите от общо 5 000 евро и 3 000 лева, както и златни накити и марков ръчен часовник. Деянието е придружено от причиняване на лека телесна повреда. По случая са извършени множество действия по разследването – разпити на свидетели, претърсване и изземвания в частни имоти и автомобили, разпознаване на лица. Събрани са достатъчно гласни и веществени доказателства, които доказват престъпното деяние на лицата. Задържаните направили пълни самопризнания по случая. Привлечени са в качеството им на обвиняеми. С прокурорско постановление срока на задържането им е удължен до 72 часа. Внесено е искане до Бургаски окръжен съд, като е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на тримата обвиняеми. Работата по случая продължава.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/