Категории: Варна

Адвокат Петър Николов: Защо се стигна до 400-те шева?

Реклама

Известният варненски адвокат Петър Николов написа своето мнение за случая с брутално нарязаното с макетен нож 18-годишно момиче от Стара Загора. Каква е истинската причина, според него, да се стигна до тази невероятна агресия? Виновен ли е съдията, че първоначално е постановил освобождаване на предполагаемия виновник за зверската постъпка? Виновна ли е Прокуратурата? Трябва ли въобще да се търси вина или грешката е някъде другаде?

Ето какво написа на официалната си страница във Фейсбук адвокат Николов, публикуваме го без редакторска намеса:

„Ако не друго, в последните два дни много хора трупат рейтинг и трафик на страниците си като ми представят съдията от Стара Загора.

Хубаво е обаче преди това наистина да се ограмотят и да не бъркат съдията от съда със съдията от футболен мач, който вади картони когато реши и може да изгони всеки от мача. Съдията по НПК е ограничен от искането на Прокуратурата и следва да се произнесе дали е законосъобразно или не. Съдията не може да си измисля закони или други правила.

Но съдията е косвена жертва на мързела и нехайството на МВР и Прокуратурата, които замитат под килимчето масово случаите на насилие с оправданието „ама това не е за нас, това е дело от частен характер(за лека телесна повреда, демек „оправяйте се сами“), ама това е гражданско дело за домашно насилие, идете в съда, ама кой ви каза, че сте за тук“ и късат жалбите още на входа на РПУ без да ги входират дори.

Прокуратурата пък подхожда формално, поредната преписка, защото Прокуратурата е залята от всякакви глупави молби и жалби (напр. кучето на съседа лаело, някой искал да дели ниви, трети му била малка пенсията) и накрая Народът полудява, още повече, колкото е луд и става обвинител.

Народът обаче трябва да знае, че за насилието няма пол, няма политически убеждения, не се дели на патриотично и непратриотично. Трябва да знае, че генераторът на насилие е семейството и отношенията между близките. Че вашето дете вижда това, което е във вашето семейство и го пренася в своето, ако изобщо може да създаде такова след това.

Казвам ви го всеки път, когато дойдете да се карате озлобени, да се оплаквате от другия, да искате да го смачкате и унищожите с всички сили и средства, за да откраднете общото имане „Детето“ от другия. Вашето насилие поражда след години насилие у вашите деца. Това е карма, връзка, която вие сами проектирате в своето ДНК.

Едни разбират, други не, затова накрая докато тихо и неусетно градим всеки ден къщичката на домашното насилие в собствения си заден двор, ние ще бичуваме един човек сега, за седмица или две.

После всичко ще отмине, емоциите ще утихнат, трафикът към някои инфлуенсъри ще намалее в търсене на следващия скандал, няма значение какъв ще е той, а ние ще продължим нататък, да я караме постарому. Към създаването на следващия Франкенщайн.“

По публикацията работи: Венета Николова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

В България е открит радиоактивен изотоп от ГДБОП и ДАНС

Пластини със съдържание на радиоактивен изотоп са иззети при специализирана полицейска операция, проведена от екипи…

преди 52 минути

Старт на дългия уикенд. Добри новини за времето

Както вече стана ясно, този месец има два дълги уикенда. Единия вече мина, а другия…

преди 58 минути

Рано в неделя спират тока в този район на Варна

На 22.09.2024 г. В периода 7:00 ч. до 16:00 ч. Поради профилактика на съоръженията за…

преди един час

Извънредно пътуване на премиерът Главчев до САЩ

Министър-председателят Димитър Главчев заминава за Съединените американски щати, където ще участва в Срещата на върха…

преди един час

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 4 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 18 часа