Категории: Свят

Властите в Скопие установиха нападателя на българина, но още го издирват

Реклама

Припомняме на читателите на медия „Нова Варна“, че при спречкване между български футболни фенове и македонски граждани, се стигна до физическа саморазправа, при която единият от българите е намушкан с нож, откаран е в болница. Вече е в стабилно състояние. Нападателят му обаче още се издирва:

Лицето, което е заподозряно като пряко отговорно за нанасянето на тежката телесна повреда на българския гражданин, е установено, но все още не е лишено от свобода и се издирва. Прокуратурата продължава да предприема действия по обезпечаване на доказателства за пълното изясняване на събитието, съобщава бТВ.

Основната прокуратура Скопие внесе днес в Основния наказателен съд Скопие предложение за определяне на обезпечителни мерки срещу четири лица, срещу които е образувано производство за участие в инцидента в търговския център „Чаирчанка“, при който беше ранен български гражданин .

Има основателно предположение, че лица на възраст от 28 до 32 години са участвали във физическа саморазправа с фенове на БФК „Левски“, с което са извършили престъпление.

Имайки предвид всички обстоятелства около събитието, до което се стигна, когато българските фенове с два автомобила преминаха в близост до търговски център „Чаирчанка” и първо влязоха в словесен спор с минувачи и граждани, след което спряха автомобилите и излязоха от след като словесният спор прерасна във физическа саморазправа с група граждани, излезли от околните сгради, прокурорът предложи няколко обезпечителни мерки на заподозрените: задължение да се явяват периодично на назначено длъжностно лице в ООС; Скопие, временно отнемане на документи за пътуване, както и забрана за посещение на определено място – спортни състезания.

По публикацията работи: Венета Николова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 2 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 16 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 16 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 16 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 16 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 16 часа