Категории: България

Внезапен обрат: Задържаха сочения за извършител на бруталното нападение с макетен нож

Реклама

Тази сутрин 26-годишният Георги Николаев, който е сочен за извършител на бруталното нападение с макетен нож над бившата си 18-годишна приятелка, е арестуван.

Преди минути в редакцията на медия „Нова Варна“ пристигна официално съобщение от Прокуратурата в Стара Загора, че са задържали 26-годишният Георги, докато е пътувал в автомобил. Държавното обвинение е открило, за какво да му повдигне обвинение и да го задържи за 72-часа. Предстои да внесе в съда искане за мярка „Задържане под стража“. Ето и цялото съобщение на Прокуратурата в Стара Загора:

„Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение и постанови задържане за срок до 72 часа спрямо Г.Г., на 26 г., за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.  На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез Интернет-приложение.

Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка „забрана на лицето да напуска територията на България“

След укриване на Г.Г., той е бил задържан от полицейски служители от ОД на МВР – Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7,30 ч., на входа на гр. Стара Загора, пътувал е в автомобил. Г.Г. е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор Г.Г. е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Г.“

Случаят предизвика вълна от обществено недоволство, която явно раздвижи родните институции.

Припомняме на читателите, че Николаев беше освободен от Съда, който определи нанасянето на прободни рани с макетен нож, довели до 400 шева, обръсване на глава до голо, причинявайки още наранявания по скалпа, счупване на нос като „лека телесна повреда“. Месец след случилото се момичето продължава да не може да говори от преживения ужас.

Освен протестите, които се организираха в цялата страна, хората събират и средства за лечението и възстановяването на 18-годишното момиче от Стара Загора.

Медия „Нова Варна“ ще следи случая и ще ви информира своевременно за неговото развитие.

По публикацията работи: Венета Николова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 2 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 16 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 16 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 16 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 16 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 16 часа