in

В Бургас: ГЕРБ отново издигат Димитър Николов за кметските избори на есен

снимка: Facebook

За поредна предизборна кампания трябва да се готви досегашният кмет на Бургас Димитър Николов, тъй като той е номинацията на ГЕРБ, гласувана от местните партийни структури с пълно мнозинство. Определени са и още 67 номинации за общински съветници за изборите на есен в морския град.

Дългогодишният кмет на Бургас Димитър Николов е бил номиниран от структурата на ГЕРБ в Бургас за кандидат и на местните избори през есента. Цялата зала е подкрепила Николов за нов мандат на заседание на общинската партийна организация, съобщи БНР.

Окончателното решение за това кой да е кандидатът на ГЕРБ за кмет ще бъде взето от партийната централа. Почти сигурно е обаче, че ръководството ще се съобрази с гласуването на местната структура.

В последните месеци се говореше, че ГЕРБ няма да издига Николов за нов мандат и той може да се кандидатира като номинация на инициативен комитет или на друга партия. В записа от заседание на ръководството на „Продължаваме Промяната“, разпространен преди време от депутата Радостин Василев, дори се обсъжда как Николов ще е кандидат за кмет с подкрепата на президента Румен Радев.

Тези слухове се подклаждаха и от официалните изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че дългогодишни кметове като Николов и столичния градоначалник Йорданка Фандъкова няма да бъдат номинирани отново заради вътрешно правило за ограничаване на мандатите.

Според лидера на ГЕРБ в Бургас Андрей Рунчев Борисов е изразил подкрепата си за Николов преди няколко седмици по време на партийна конференция във Велико Търново. „Думите на Борисов тогава бяха изцяло в подкрепа на това, че Димитър Николов е човекът, на когото партията има доверие“, посочи Рунчев, цитиран от БНР.

На заседанието на ГЕРБ Бургас са излъчени и 67 номинации на кандидати за общински съветници. Сред тях има както нови лица, така и познати от настоящия местен парламент.

„Листата ще е микс между нови и стари лица. Повечето са лица от ГЕРБ, но ще има и гражданска квота“, каза Рунчев.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/