in

Истината за боя между български спасител и французин за чадър на плажа в Поморие

Колаж: Редакция "Нова Варна"

От фирмата концесионер на плажа, където се е случила физическата саморазправа между български спасител и френски гражданин, изпратиха до медия „Нова Варна“ своята гледна точка по случая, след проведено разследване от тяхна страна. Оказва се, че чадърът, зает от френския гражданин и заради който се стигнало до размяна на юмруци, бил лична собственост на българския спасител Христо Киобасанов. Последният не бил на работа тогава, както от медия „Нова Варна“ по-рано Ви информирахме:

Какво разказаха българин и французин, сбили се за чадър на плажа? (ВИДЕО)

От фирмата-концесионер „Ауто Фактор“ заявяват по повод инцидента на плаж „Поморие-Изток“, че се разграничават от действията на своя служител и по никакъв начин не ги толерират, както и че са извършили проверка, съобразена с Кодекса по труда, при коята са установили следните обстоятелства:

На 24.07.2023 г. е възникнал инцидент с участието на спасителя Христо Киобасанов, който по време на инцидента не е бил на работа и не е изпълнявал служебните си задължения, тъй като е имал почивен ден по график. Служителят е бил на плаж заедно със съпругата и детето си, в качеството си на плажуващи граждани.

Киобасанов си е носил собствен чадър, който поставил в свободната зона на пясъка. Докато семейството на служителя е било в морето, под собствения му чадър се е настанил турист, френски гражданин, който отказал да напусне въпреки поканата и обясненията. Между двамата е възникнал спор, прераснал във физическа агресия.

Концесионерът „Ауто фактор“ се разграничава от действията своя служител и заявява, че не толерира подобни действия на саморазправа. „Но предвид обстоятелството, че тези действия са извършени от служителя не по повод изпълнение на служебните му задължения и в извън установеното работно време, работодателят няма отношение към инцидента.“, казват от фирмата-концесионер на плажа.

„Въпросите относно вината и последиците са в правомощията на компетентните органи.“, смятат от „Ауто фактор“.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).