Категории: Черноморие

Истината за боя между български спасител и французин за чадър на плажа в Поморие

Реклама

От фирмата концесионер на плажа, където се е случила физическата саморазправа между български спасител и френски гражданин, изпратиха до медия „Нова Варна“ своята гледна точка по случая, след проведено разследване от тяхна страна. Оказва се, че чадърът, зает от френския гражданин и заради който се стигнало до размяна на юмруци, бил лична собственост на българския спасител Христо Киобасанов. Последният не бил на работа тогава, както от медия „Нова Варна“ по-рано Ви информирахме:

От фирмата-концесионер „Ауто Фактор“ заявяват по повод инцидента на плаж „Поморие-Изток“, че се разграничават от действията на своя служител и по никакъв начин не ги толерират, както и че са извършили проверка, съобразена с Кодекса по труда, при коята са установили следните обстоятелства:

На 24.07.2023 г. е възникнал инцидент с участието на спасителя Христо Киобасанов, който по време на инцидента не е бил на работа и не е изпълнявал служебните си задължения, тъй като е имал почивен ден по график. Служителят е бил на плаж заедно със съпругата и детето си, в качеството си на плажуващи граждани.

Киобасанов си е носил собствен чадър, който поставил в свободната зона на пясъка. Докато семейството на служителя е било в морето, под собствения му чадър се е настанил турист, френски гражданин, който отказал да напусне въпреки поканата и обясненията. Между двамата е възникнал спор, прераснал във физическа агресия.

Концесионерът „Ауто фактор“ се разграничава от действията своя служител и заявява, че не толерира подобни действия на саморазправа. „Но предвид обстоятелството, че тези действия са извършени от служителя не по повод изпълнение на служебните му задължения и в извън установеното работно време, работодателят няма отношение към инцидента.“, казват от фирмата-концесионер на плажа.

„Въпросите относно вината и последиците са в правомощията на компетентните органи.“, смятат от „Ауто фактор“.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 2 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 16 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 16 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 16 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 16 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 16 часа