Категории: България

Нови подробности разкриха от полицията и прокуратурата за случая с нарязаното момиче

Реклама

Ревност е основният мотив, по който работят разследващите по тежкия случай на пострадалото 18-годишно момиче в Стара Загора, което получи 400 шева. Това съобщи районният прокурор Таня Димитрова на специална пресконференция, отразена от БТА. Освен това станаха ясни и нови подробности около това как точно се е случило нападението.

От думите на прокурор Димитрова стана ясно, че пострадалата се е оплаквала много преди нападението на своя бивш приятел, с когото е поддържала приятелски отношения по време на връзката си с Георги.Г. Споделяла е, че има сериозни притеснения от ревностните състояния на последния.

Димитрова посочи, че „от изключителна важност е изготвянето на петорна комплексна медицинска оценка“.

„По досъдебното производство, касаещо нанасяне според обвинението на средна телесна повреда, считаме, че тя се е изразила в мозъчно сътресение, което е било придружено с изпадане в безсъзнание. Тепърва ще се изследват всички допълнителни доказателства, ще се анализират и ще се прецезира правната квалификация“, съобщи още прокурор Димитрова.

Наблюдаващият прокурор Жанета Недкова обясни, че при извършения оглед са намерени веществени доказателства като макетният нож и маската са изпратени за анализ в Националния институт по криминология.

Пострадалата е ученичка в единадесети клас, която в показанията си е посочила, че след като е видяла Г.Г. са и били нанесени „юмручни удари по главата и след това не помни нищо. След като се свестява е видяла, че е нарязана и търси помощ“, това посочи прокурор Димитрова.

26-годишният Г. Г. вчера е бил обявен за общодържавно издирване, обясни директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Лазар Христов. Той посочи, че през вчерашния ден са проверени осем адреса, където е бил търсен обвиняемият. Разпитани са негови близки, които са съобщили, че не са го виждали и нямат връзка с него, каза още директорът на МВР. Ст. комисар Христов обясни, че полицаите са имали „информация че лицето се укрива“.
„Тази сутрин около 8:00 часа пост от полицаи забелязват, че лицето се придвижва с лек автомобил и напуска населеното място, а около 8:15 часа са организирани заградителни мероприятия и същият е задържан на вход Стара Загора“, обясни още ст. комисар Христов. И разкри, че сигнал за инцидента е получен около 23:30 часа на 26 юни от 62-годишна жителка на Стара Загора, която е заявила, че съседката ѝ на 18 години е пострадала с множество прорезни рани. На 27 юни обвинявмият Г.Г. е бил задържан за срок от 24 часа и тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъление.

Обвиняемият за насилие над 18-годишното момиче е осъждан два пъти за подобни престъпления, съобщи още старши комисар Христов.

От своя страна Таня Димитрова, районен прокурор на Стара Загора, заяви, че обвиняемият с инициали Г. Г. е отправил закани за убийство два дни преди упражненото насилие.

Тези закани са отправени на 24 и 25 юни чрез текстови съобщения, чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемото лице е изпратило текстово съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”. На следващия ден е извършено насилието, каза Димитрова.

По публикацията работи: Венета Николова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Утре имен ден празнува едно много интересно име

Утре, на 22  септември православният календар отбелязва Преп. Йона. (Йон означава гълъб). Имен ден празнува…

преди 26 минути

Какво ще бъде времето по Северното Черноморие в неделя

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър…

преди 30 минути

Балчик празнува 84 години от връщането към пределите на България

На 21 септември 2024 г., традиционно бе отбелязана годишнината от връщането на град Балчик към…

преди 34 минути

България се готви да посрещне един от най-великите си дни

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в…

преди 40 минути

До часове настъпва астрономическата есен в България

Астрономическата есен през 2024 година настъпва на 22 септември в 15:43 часа и свършва на…

преди 43 минути

Официално: Йорданка Фандъкова се завръща

Стана ясно, че от ГЕРБ-СДС вече са готови и обявиха част от водачите си в…

преди 48 минути