in

Опасна ли е водата от чешмите в Кранево?

Снимка: Pixabay

От РЗИ-Добрич съобщиха на 28 юли, че питейната вода в село Кранево по Черноморието не отговаря на изискванията за качество. Директорът на инспекцията д-р Светла Ангелова препоръча да се използва бутилирана вода от търговската мрежа или водата от чешмите да се преварява преди консумация

За отстраняване на съществуващите несъответствия са издадени две предписания до водоснабдителното дружество за предприемане на мерки в кратък срок, съобщава БНР.

Проблемът от техническо естество с хлорирането е отстранен, каза началникът на ВиК – Балчик Димитър Николов, който увери, че водата не е замърсена. Продължават да се вземат проби, каза той.

Д-р Ангелова заяви, че днес ще бъдат взети отново проби на водата в Кранево, лабораторните резултати от които ще бъдат готови след три дни. Така че остава в сила препоръката да се използва бутилирана вода или да се преварява.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/