Категории: Твоята Варна

От РИОСВ-Варна отговориха каква е причината за изтеклите отпадъчни води по Крайбрежната алея

Реклама

Както ви съобщихме по-рано този месец, читател на медия „Нова Варна“ сигнализира за течащи отпадни води по Крайбрежната алея в района на Първа буна. Мъжът разказа, че миризмата е непоносима, а за да минеш по алеята няма от къде да заобиколиш, за да избегнеш въпросната миризлива течност. На същия ден екипът на медия „Нова Варна“ бе отправил запитване към РИОСВ-Варна за коментар по въпроса. Днес от институцията отговориха на нашето запитване, като обясниха каква е причината за създалото се неудобство и какво вече е направено по въпроса

Ето какво е становището на РИОСВ-Варна:

Във връзка с подадени в РИОСВ-Варна сигнали, за нерегламентирано изхвърляне на отпадъчни води на крайбрежната алея в гр. Варна при Първа буна и наличие на неприятни миризми. Ви уведомявам следното:

На 19.07.2023 г. е извършена проверка на място от експерти на РИОСВ-Варна. При проверката е установено, че в резултат от нарушена цялост на частен канализационен тръбопровод, обхващащ отпадъчните води от заведенията, разположени на крайбрежната алея от страната на Приморски парк е допуснато изтичане на отпадъчни води по уличното платно. Липсва около 1,5 м от канализационния тръбопровод. При проверката не е установено заустване на отпадъчни води в морето.

Дадено предписание, целостта на канализационния тръбопровод да бъде възстановена, което е изпълнено и изтичането на отпадъчни води по уличното платно е преустановено.

По повод излезли публикации в медиите, твърдящи, че изтичането на отпадъчни води е от частна зоологическа градина в двора на Природонаучен музей, разположен в Приморски парк. гр. Варна, на 28.07.2023 г. е извършена проверка в обекта. Установено е, че от отглеждането на декоративните домашни животни не се формират отпадъчни воли. Торовата маса. която се образува се използва за наторяване на земеделски земи. Дадено е предписания да се представи в РИОСВ-Варна документи, удостоверяващи предаването на торовата маса.

Съгласно изискванията на Наредбата за условията и реда за лицензиране на зоологически градини, на лицензиране не се подлагат заведения излагащи пред публика, породи домашни животни.

Този сигнал беше изпратен за рубриката “Твоята Варна”. Свой сигнал в “Твоята Варна” можете да изпратите чрез платформата – signali.novavarna.net , както и по имейл на press.novavarna@gmail.com .

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Заради момиче: Мъж е стрелял по двама младежи край Перник

Стана ясно, че двама младежи са били простреляни в село Мещица, област Перник, в нощта…

преди един час

Мъж почина по време на полет от България за Ливърпул

Пътник е починал по време на полет от България за Ливърпул, принуждавайки самолета да се…

преди един час

Силна магнитна буря обхваща Земята до часове

Очаква се магнитна буря да обхване Земята на 25 септември. Според учените пикът на събитието…

преди 2 часа

Мъж е с опасност за живота, след като се би със свой роднина в Казанлъшко

На 21 септември в 21:55ч., в РУ-Казанлък е получено съобщение за сбиване в казанлъшкото с.…

преди 2 часа

Обявен е конкурс за 337 войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски

От пресцентъра на Министерството на отбраната на Република България информират, че е обявен конкурс за…

преди 2 часа

След тежка катастрофа със загинал младеж: 18-годишно момиче е в реанимация в Сливен

Момичето е претърпяло коремна операция и към момента състоянието на пациентката е стабилизирано, информират от…

преди 2 часа