in

Зеленски: Свобода или смърт

Кадър:Youtube/Sky News

Президентът на Украйна отсече, че това е изборът на страната му. Той смята, че няма как Русия да превземе Украйна, а украинците ще продължават да правят всичко по силите си

Нашият избор днес е свобода или смърт, коментира държавният глава на Украйна Володимир Зеленски пред бразилското издание Globo.

Украинският президент добави и това, че страната му губи най-добрите си хора на първа линия на войната – невинаги военни, а доброволци, които са изоставили живота си, за да защитават страната си.

„Точно на такива хора се гради една държава – с най-патриотично настроените, най-мотивираните, най-силните и умните. Това са хората на прогреса – и по време на война, и в мирно време“, каза категорично Зеленски.

Президентът Зеленски е убеден, че това, което се случва се на бойното поле днес показва, че Русия не може да превземе Украйна изцяло, а неговото поколение, докато е живо, ще направи всичко възможно тя да не бъде отново толкова силна, както в първите дни на войната.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.