Категории: България

Психолог за насилника, нарязал с макетен нож 18-годишната Дебора: Мислил я е за неодушевен предмет

Реклама

Психологът Младен Владимиров говори относно извършената жестокост спрямо 18-годишната Дебора от Стара Загора, от страна на 26-годишния Георги. Припомняме, че момичето получи стотици прорезни рани с макетно ножче, които наложиха 400 шева, както и счупен нос и обръсната глава. Психологът Владимиров посочи, че тук става въпрос за изключително тежко хладнокръвие. 

„Ние виждаме едно изключително тежко хладнокръвие. Този човек е изпитвал перверзно удоволствие. Това са часове наред рязане. Тук има такава дехуманизация, такова обезличаване. В училище като малки учим за одушевени и неодушевени предмети. И всъщност аз си мисля, че той е мислил приятелката си за неодушевен предмет, от който може да си кълца“, казва психологът пред „Телеграф“.

„Момчетата, които работят по дискотеките са точно на принципа с мутренското поведение от 90-те. На тях им се дава нереалистично висока самооценка, защото територията е тяхна. Те могат да продават балони, да толерират наркотици, да вкарват непълнолетни като вземат сгъната банкнота, могат да изкарват пияни, да пазят сепаретата на ВИП-хора. Общо-взето това е един умален мащаб на България от 90-те години. Знаем, че в тези дискотеки има непълнолетни, че там се продават и употребяват наркотици. Ние знаем, че там се дават балони, знаем какви пари се печелят от тях. И тези момчета са там, за да преразпределят. Той така и изглежда, това са му снимките, ако можем да правим психологически профил по снимка. Апропо, това не му е първо деяние. Той и друг път е проявявал насилие. В деня, в който излязоха подробности ние празнувахме 18-ия рожден ден на момиче, на което съм кръстник. Телефонът ми звънеше непрекъснато с обаждания на хора, които казват: „Заради случката в Стара Загора се замислих да потърся помощ за дъщеря си“. Ама, хора, не ви трябва случка! Травмата си е стояла. Защо сте я скрили? Защо сте я замели? Ето това е големият проблем. Не ви трябва пожар, за да се сетите, че и във вашата къща инсталацията не е изправна“, казва Владимиров.

Психологът заяви, че такъв тип хора всъщност регулират взаимоотношенията си чрез агресия.

„Това е неговият инструмент. Той е свикнал в дискотеката, когато някой прояви отклоняващо се, неприемливо поведение, да го изхвърли. Това в случая е 18-годишно момиче от таргета, който той вижда по дискотеките. Понежге тя проявява неподчинение по една или друга причина – не го харесва, не му отговаря на съобщенията, не намира време да го посети на работата или излиза с приятелки – ние не знаем каква е причината, но той се чувства длъжен да я сакнционира, за да вземе контрол над нея. Той татуира дори собственото си тяло, за да вземе контрол над него. Това показва, че в един момент той е имал свръхбързо развитие. Както навремето са зазиждали сянката си в основите на къщата, за да е здрава, той иска да си татуира нещо – кауза, послание. В същото време той иска да овладее и нейното тяло, той си представя, че я притежава. Той не я вижда като друг човек, това е негова собственост. Ако му одраскат колата с ключ съм сигурен, че ще прореве цяла Стара Загора. Но когато става дума за човешко тяло, това не е ценност, тъй като той е свикнал да проявява агресия“, допълва психологът.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Голям пожар блокира магистралата

Стана ясно, че голям пожар е избухнал на автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик, посока…

преди 25 минути

Утре имен ден празнува едно много интересно име

Утре, на 22  септември православният календар отбелязва Преп. Йона. (Йон означава гълъб). Имен ден празнува…

преди 2 часа

Какво ще бъде времето по Северното Черноморие в неделя

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър…

преди 2 часа

Балчик празнува 84 години от връщането към пределите на България

На 21 септември 2024 г., традиционно бе отбелязана годишнината от връщането на град Балчик към…

преди 2 часа

България се готви да посрещне един от най-великите си дни

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в…

преди 2 часа

До часове настъпва астрономическата есен в България

Астрономическата есен през 2024 година настъпва на 22 септември в 15:43 часа и свършва на…

преди 2 часа