in

Беларуски хеликоптери нахлуха на полска територия

Снимка: Pixabay

Два военни беларуски хеликоптера са нарушили полската граница. Освен това във вторник са влезли на нейна територия в град Беловежа. НАТО са уведомени, а Варшава предупреждава, че Полша ще защитава всеки сантиметър от своята граница.

Първите кадри са качени от журналистката и общественичка Елиза Ковалчик, във Facebook, със заглавието: ,,Какво освен щъркели лети над Беловежа?“.

Полските власти не са сметнали за нужно да реагират на поста, заради това, че ракурсът може да е изместен и да води до различни интерпретации. Всички са на мнение обаче, че полетът се е осъществил доста близо до полската и беларуската граница.

По-късно обачe Варшава нарушава мълчанието и обвини Минск в нахлуване във въздушното пространство на държавата от НАТО.

От Министерството на националната отбрана заявиха, че Беларус са предупредили Полша за предстоящото обучение. Проникването в района е било на много ниска височина, което е затруднило засичането чрез радарните системи, съобщават OffNews.

Военното ведомство на Полша призовава към по-отговорно разпространение на коментари и информация, която може да бъде използвана от руските и беларуските режими.

По публикацията работи: Александра Крумова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/