Категории: България

По случая с 400-те шева: Директорът на болницата в Стара Загоря обясни защо е отстранил съдебния лекар (ВИДЕО)

Реклама

Припомняме, че временно бе отстранен от длъжност съдебният лекар, според когото нараняванията на 18-годишната Дебора от Стара Загора с 400-те шева са били „леки“. Всъщност съдебният лекар, изготвил съдебномедицинската експертиза по делото за нападението над Дебора, е с прекратени трудови правоотношения до приключване на досъдебното производство. Изпълнителният директор на УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ проф. Йовчо Йовчев обясни защо е предприел именно такива действия спрямо лекаря

„Целта на действията, които предприех с решението си е, органите, които извършват досъдебното разследване и оценката на нанесените щети на потърпевшата, да се проведат в една реална и спокойна среда“, заяви в ефира на Нова телевизия изпълнителният директор на УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“ проф. Йовчо Йовчев.

В отговор на въпрос имало ли е възможност да бъдат извършени други експертизи по случая и изисквани ли са такива от други лекари в болницата той отговори:

„Това, което е разписано в Наредбата за съдебно-медицинската експертиза, са три раздела. Първо – оценка на физичното състояние на пациента. Второ – съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза. Тази наредба е от 2011 година. Към настоящия момент колегата – явно това му е разпоредено като искане, е извършил само оценка на нанесените щети върху потърпевшата Дебора”.

Професор Йовчев обясни, че първоначалната експертиза е „на ниво активно лечение на пациента в първите 48 часа”. „Колегата е направил описание за това какви следи от наранявания има, в какви анатомични области и какво е съответно състоянието на пациента към момента на прегледа. И с това експертизата приключва. Тя не може да даде дълбочината и времевия интервал от тук нататък какво би настъпило, ако тези рани и увреждания, нанесени върху съответния потърпевш, биха имали някакво развитие или усложнение”, подчерта той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 8 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 8 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 8 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 8 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 8 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 8 часа