Категории: България

Жена от Стара Загора: Приятел на Георги Николаев ме преби жестоко. Преди години обръсна и главата ми (ВИДЕО)

Реклама

Поредна жертва на насилие в Стара Загора. Майка на две деца е била пребита и отвлечена преди повече от година, но все още делото за побоя не може да влезе в съда. Потърпевшата днес отново разказва за случилото се, като посочва, че нападателят, който я е малтретирал, е приятел на Георги Николаев – соченият за извършител на посегателството над 18-годишната Дебора в Стара Загора. Жената разказва, че преди години главата ѝ била обръсната от нападателя, също както Георги обръснал Дебора

„Заплахите продължават. Не спира да ме качва в социалните мрежи от друг профил – на малолетния си син. Продължава да ме унижава и излага. Не знам какво да очаквам във всеки един момент. Освен това той си все квартира в близост до моя дом. Опитва се да действа психически на децата. Но се свързах с отдел „закрила на детето“. Многократно съм подавала жалби през тази една година“, споделя жертвата на насилие Диляна Катранджиева пред Нова телевизия.

Тя разказва, че е била бита около три-четири часа, а получените травми – жестоки. „Имах синини, мозъчно сътресение, комоцио, счупени ребра, счупена ключица и два зъба. Бях срината психически”, разказва тя. Жената подава многократно жалби срещу насилника – почти всяка седмица, но мерки не се предприемат.

Тя смята, че насилникът ѝ е „възможно да плаща някъде”, за да не влиза делото в съда толкова дълго време. „Това е вече година и половина и нищо не се случва. Не знам кой е зад гърба му, но за мен има нещо”, подчерта жената.

През 2014 г. мъжът, с когото са съжителствали, освен побой, я е подстригал. „Явно си мислят, че по този начин ще унижат жената. И за това имаше жалба, по която нищо не се направи тогава”, каза Диляна.

След запитване от NOVA прокуратурата провери случая на Диляна. От обвинението обясниха, че делото преминава от Районната в Окръжната прокуратура. Назначени са различни видове експертизи. Обяснението за забавянето – искали да повдигнат ефективно обвинение. Процесът бил връзван от Закона за домашното насилие, според който насилникът нямало да получи ефективно наказание.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

В България е открит радиоактивен изотоп от ГДБОП и ДАНС

Пластини със съдържание на радиоактивен изотоп са иззети при специализирана полицейска операция, проведена от екипи…

преди 48 минути

Старт на дългия уикенд. Добри новини за времето

Както вече стана ясно, този месец има два дълги уикенда. Единия вече мина, а другия…

преди 55 минути

Рано в неделя спират тока в този район на Варна

На 22.09.2024 г. В периода 7:00 ч. до 16:00 ч. Поради профилактика на съоръженията за…

преди един час

Извънредно пътуване на премиерът Главчев до САЩ

Министър-председателят Димитър Главчев заминава за Съединените американски щати, където ще участва в Срещата на върха…

преди един час

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 4 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 18 часа