Категории: България

Защо хората в българско село не могат да спят и да дишат?

Реклама

Жителите на плевенското село Коиловци излизат на протест заради начина, по който са принудени да живеят. В селото има незаконен кучешки приют. Хората казват, че наоколо се носи „непоносима миризма“, а невъобразим лай се чува денонощно, поради което жителите на селото не могат да спят и да дишат. Хората искат животните да бъдат изведени извън селото и твърдят, че в приюта в момента имало над 200 кучета

„Много трудно се живее тук, почти не се живее, много шум и воня. Прогониха и децата, те вече не искат да идват. Живеем в 21-ви век без канализация, кучетата се мият по улиците, не се спи, не се диша. А умрелите кучета ги хвърлят в контейнера и миришат“, коментират местните жители пред bTV.

„Развиват се дори и болести, моят мъж започна да повръща. Работник тук припадна от миризмата, идваше лекарка, за да му окаже първа помощ. Не можем да си отворим прозорците – нито денем, нито нощем. Зеленчуците и плодовете, които отглеждаме, са надъхани с миризма. Родителите ни са си направили дом тук, за да изживеем ние спокойно старините си, а те дойдоха от града, за да гледат кучета. Ходят по селата и ги събират, за да ги гледат тук. Защо сме длъжни да търпим тази миризма“, коментира Маргарита.

„Системният тормоз е от вонята, от шума, който не се търпи. На тези животни не се почиства ежедневно“, посочва Милка Дончева.

„Ние тези кучета не сме ги прибрали по желание. Това са животни на цялото село, на цялата област. Това са животни на хора, които са починали и това е нежелано наследство на техните роднини. Това са изхвърлени бебета на домашно развъдени животни на хора от селото. Това са животни, които като единствен вариант за преживяване на улицата, са намерили в агресията. Не е вярно, че изхвърляме умрели кучета в контейнерите, използваме екарисажи, събираме животните по закон в хладилна камера“, казва Диана Гапова, собственик на приюта.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 5 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 5 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 6 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 6 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 6 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 6 часа