in

Кога започва предизборната кампания за местните избори?

Снимка: "Нова Варна"

Местните избори ще се проведат на 29 октомври, както стана ясно преди дни след подписан указ от президента Румен Радев. Това означава, че предизборната кампания започва на 29 септември

На 8 септември кметовете на общините трябва да образуват със заповед избирателните секции на територията на съответната общината, да утвърди тяхната номерация, обхват и адрес и да изпрати копие от заповедта на Териториалното звено на Главна дирекция „ГРАО“ в МРРБ в областта, на ОИК и да я обяви публично на общодостъпно място.

На 10 септември ЦИК ще публикува списък с номерата и адресите на избирателните секции и броя на избирателите в тях.

До 17.00 часа на 13 септември партиите и коалициите подават заявление в ЦИК за регистрация за участие в изборите за общински съветници и за кметове.

Пет дни по-късно или до 17.00 часа на 18 септември партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети подават заявления за регистрация в Общинските избирателни комисии.

До 26 септември пък трябва да бъдат регистрирани кандидатските листи за общински съветници пред ОИК.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.