in

Мис България 2020: И аз бях подложена на насилие с макетно ножче, когато бях на 13 г. (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Здравей България

„Мис България 2020“ Венцислава Тафкова призна, че е ставала жертва на насилие с макетно ножче. Забили са ѝ макетно ножче в ръката. Миската разказва, че се е разминала на половин милиметър от това да не може да движи ръката си цял живот. 

„Чувствата бяха много смесени. Първо, защото бях на много крехка възраст. Бях едва на 13 години. Тогава да направиш едно такова признание пред много хора, го чувстваш като унижение. Много ми е трудно да говоря на тази тема, но според мен трябва да се даде гласност на това нещо, защото все повече момичета страдат от психически и физически тормоз. Физическата травма заздравява, обаче психиката не може“, казва Венцислава Тафкова пред Нова телевизия.

Момичето разказва, че дълги години се е срамувало от белега, но сега вече не е така.

„Преди дни реших да напиша публикация в Instagram, защото забелязах колко гласност започна да се дава на този проблем. И реших, че точно ние – публичните личности, също имаме какво да кажем. Много жени от срам крият страшно много проблеми. При мен не е бил единствено този проблем. Аз се сблъсках с доста голям тормоз в тийнейджърската ми възраст – побой от момичета, заплахи за заливане с киселина. Винаги съм била хубавелката, на която по-лесно ѝ се получават нещата и това дразнеше момичетата. За жалост за злобата и за агресията няма възраст“, казва Венцислава.

Тя сподели, че след публикацията, която е пуснала в социалната мрежа, много момичета са се свързали с нея и са ѝ разказали, че също са били подлагани на голям тормоз.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/