in

Почернена дъщеря: Каза ми, че е ударил само един шамар на майка ми, а той и негов съсед са я пребили до смърт

Колаж: "нова Варна"

Поредна потресаваща история за брутално насилие над жена, този път с фатален край – Христинка е починала на 12 юли. Бил ѝ е нанесен жесток побой от мъжа, с който заживяла и от негов съсед. Двамата умело почистили кръвта след побоя. След това мъжа, с който живеела Христинка – Росен, извикал дъщеря ѝ и казал, че ѝ бил ударил само един шамар. За нанасянето на ударите бил използван метален бокс от двамата мъже.

45-годишна жена от София е пребита от мъжа, с когото живее и негов съсед. Случаят е от 24 юни и приключва фатално. Жената е починала в болницата без да дойде в съзнание. Връзката между насилника и жертвата е започнала след запознанство в социалните мрежи и е продължила само около два месеца.

Габриела Манолова, дъщеря на жертвата, разказва пред БНТ следното: „Той каза по телефона, че ѝ е ударил само един шамар. Влязохме вътре в апартамента и майка ми лежеше на леглото гола, покрита с един чаршаф, посинена, двете ѝ очи не се виждаха, с кръв от устата.“

24 юни, късният следобед. Габриела отива да вземе майка си Христинка от дома на мъжа, с когото 45-годишната жена живее отскоро. Въпреки шока от видяното Габриела първо извикала полиция.

„Те извикаха Бърза помощ. Дойде един екип. Дойде втори екип, затвориха вратата. Само ги попитах дали е жива, още там. Те казаха, че е много зле, че е в безсъзнание, че е в кома изпаднала. Това е снимката на Росен, където майка ми живееше с него. Това е снимката на Николай“, разказва почернената дъщеря.

„Двамата са привлечени като обвиняеми за съучастие. А именно за това, че са направили опит умишлено да причинят смъртта на пострадалата, чрез нанасяне на удари с ръце и с метален бокс“, каза Десислава Петрова, зам. градски прокурор на София.

Росен е задържан веднага, а часове по-късно белезниците щракват и върху ръцете на Николай. Разследващите установяват, че двамата заедно са пребили Христинка, като с поредица от силни удари в областта на главата и лицето са ѝ причинили тежка черепно-мозъчна травма. Още на 24 юни вечерта лекарите в „Пирогов“ по спешност оперират 45-годишната жена и продължават да се борят за живота ѝ дни наред.

Габриела разказва, че докторите са казали за майка ѝ, че е много зле и нямала никаква функция на живот и никакви реакции. 18 дни Христинка е била в кома, а на 12 юли е фаталния ден, в който е поела последен дъх.

Мариана Гугалова – приятелка на жертвата пък разказва, че още месец и половина след познанството на Росен и Христинка, той я накарал да напусне работа, защото изкарвал достатъчно пари, за да може да я издържа.

Оказва се обаче, че това е често срещан капан, чрез който насилниците контролират жертвите си изцяло.

Христинка дори не е подозирала, че Росен Косев има богато криминално досие. Осъждан е общо пет пъти за различни престъпления.

Разследващите са установили, че на фаталния 24 юни, преди да извика дъщеря ѝ, Косев внимателно почистил целият апартамент.

Въпреки това разследващите успяват да съберат доказателства. А в апартамента на втория задържан Николай Давидков е намерен и боксът, с който са нанасяни част от ударите върху Христинка.

Предстои да излезе съдебномедицинската експертиза за смъртта на жената, за да може на Косев и Давидков да бъде повдигнато по-тежкото обвинени за умишлено убийство.

Габриела Манолова казва, че единственото, което иска в момента, е справедливост.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/