in

След дадени показания и събрани нови доказателства: Животът на Георги се стъжни още повече

Колаж: "Нова Варна"

От прокуратурата на Република България съобщиха, че са постъпили нови доказателства относно случая с 400-те шева. Районна прокуратура-Стара Загора е предявила допълнително обвинение спрямо обвиняемия Георги Николаев за закани с убийство, отправени към 18-годишната Дебора от Стара Загора

Направен е анализ на допълнително събрани доказателства – разпит на свидетели.

Днес в 10.30 ч., пред процесуалните му представители, на Георги лично е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на месец април 2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на Дебора и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

До момента бе установено, че Георги се е заканил на Дебора по мобилно приложение на два пъти – на 24 и 25 юни 2023 г., за което той е привлечен като обвиняем. Според новите доказателства Георги е отправил заплахи към 18-годишната Дебора, лично и чрез мобилно приложение, още четири пъти от месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г., за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че Георги се е заканил с убийство на Дебора общо шест пъти.

Към настоящия момент Георги е привлечен като обвиняем по две досъдебни производство за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда на Дебора.

По двете дела са събрани категорични доказателства, че Георги е извършител на деянията. Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства и биологичен материал и др.

Действията по разследването са в активна фаза.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.