Категории: Варна

Увеличиха наказанието на мъж, убил пастир край Варна

Реклама

Увеличава се наказанието на мъж, който убил пастир по особено жесток начин с дъска. Случката се разиграла в Горен Чифлик, Варненско. Убиецът получава наказание 17 години „лишаване от свобода“. Освен това той ще трябва да заплати 80 000 лева на майката на убития и 40 000 лева на неговата сестра

Причината за инцидента е кратка свада между двамата. Пастирът поискал от убиеца да му даде цигари и след отказа на 41-годишния, жертвата го наругала. Това не се харесало на престъпника и той го ударил с дъска. Продължил да нанася удари на падналия пастир с крака и ръце.

След протест на Окръжна прокуратура – Варна наказанието на подсъдим за жестоко убийство на пастир беше увеличено на 17 години „лишаване от свобода“ при второ разглеждане на делото Апелативният съд във Варна уважи подаден от Окръжната прокуратура протест срещу размера на наказанието на осъден за убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Присъдата на 41-годишния Д.Д., който беше осъден на 15 години „лишаване от свобода“ при строг режим, беше увеличена на 17 години „лишаване от свобода“ при строг режим, в който смисъл пледира и прокурорът от Апелативната прокуратура. Въззивният съд потвърди присъдата на първоинстанционния по отношение на частично уважените граждански искове на пострадалите близки на жертвата.

Подсъдимият ще трябва да плати 80 000 лева на майката на убития и 40 000 лева на неговата сестра, като обезщетение за нанесените неимуществени вреди, в следствие на престъплението, ведно със законните лихви от датата на деянието. Престъплението било извършено на 17 май 2020 година.

След като се черпил с приятели през деня, подсъдимият Д.Д. решил да пренощува в постройка до кошарата на баща си в гората на село Горен Чифлик. Там нощувал и 38 годишният пастир, който станал жертва на жестокото престъпление. Двамата мъже се засекли до постройката, като пастирът поискал цигари от сина на своя работодател. Той отказал да му даде и според обясненията му, след отказа служителят на баща му го наругал. Това ядосало много Д.Д., който реагирал агресивно и започнал да бие 38-годишния мъж с дъска, а после нанесъл удари с крака и ръце на вече падналия на земята пастир. След побоя обвиняемият се прибрал в бараката и заспал. По-късно повикал спешна помощ. Лекарите установили смъртта на 38-годишния пастир, който имал кръвонасядания по ръцете и тялото от побоя. Д.Д. бил привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл.116, ал.1, т.6, пр.2 и пр.3 във връзка с чл.115 от НК. Съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“. Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 6 минути

Главчев отива в Ню Йорк

Стана ясно, че служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха за бъдещето…

преди 18 минути

Учени съхраниха целия човешки геном върху „кристал на паметта“, който може да оцелее милиарди години

Въпросният кристал може да издържи на екстремни условия като температури до 1000 градуса по Целзий,…

преди 20 минути

Нов „Черен списък“ във Варна. Важна първа реакция

В редакцията на медия "Нова Варна" постъпи позиция на председателя на Общински съвет-Варна Христо Димитров…

преди 32 минути

Песков: Ще възстановим контрола си над Курска област възможно най-скоро

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че силите на Русия ще възстановят контрола си…

преди 38 минути

Във Варна наказват мъж, повредил машина в автомивка на самообслужване

Наказание е наложено на 31-годишен мъж, който противозаконно е повредил машина на автомивка, съобщават от…

преди 54 минути