in

Стана ясен мотивът за двойното убийство край село Лозен

Снимка: Pixabay

Освен мотивът за двойното убийство, вече изплуваха и подробности за криминалното минало на заподозряния в зверското престъпление. Оказва се, че само преди година той е умъртвил друго момиче, с което имал любовни отношение.

Убийствата на 18-годишното момиче край Лозен и младия мъж край Горубляне са извършени в рамките на 2-3 часа. Това научи NOVA от свои източници. И двете жертви са от Лозен.

В основата и на двете убийства стоят пари. Жертвите не били длъжници. Момичето е бивша приятелка на заподозрения за убийството, а момчето – негов приятел. Вечерта той се срещнал с тях и поискал от тях пари. Отказали му. След което заподозреният последователно ги застрелял.

Той е познат на полицията. Криминално проявен е за домашно насилие, при което е убил друго момиче. Името му е Чавдар Б. Информацията за предходното му зверско деяние беше потвърдена и от жители на Лозен.

Става дума за момиче, с което Чавдар Б. имал интимни отношения, и което по време на полов акт удушил с колана си. Сам се обадил на полицията и направил самопризнания.

Първоначално мъжът бил задържан за 72 часа. След това е освободен срещу подписка от съда, а прокуратурата не е обжалвала решението. В момента делото е в досъдебна фаза и се чакат експертизи, а докато излязат, Чавдар Б. вече е заподозрян и за двойно убийство – на ученичка и млад мъж.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/