in

44-годишна жена е поредната жертва на насилие у нас

Снимка: Pixabay.com

За пореден път се проявяват актове на насилие срещу жена. Отправяни са закани, обиди и заплахи спрямо 44-годишна жена, която заявява, че е изпитала страх за живота си.

30-годишен ломски жител е привлечен като обвиняем за отправени заплахи спрямо жената, с която живеел на семейни на начала.

На 04.08.2023 г. около 15,50 ч. в РУ Лом постъпил сигнал, че по време на среща в отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ – Лом за провеждане на координационен механизъм за дете в риск, участниците – Районна прокуратура – гр. Монтана, представители на ДСП, общински служители и инспектор Детска педагогическа стая при РУ Лом, станали свидетели на закани, обиди и заплахи спрямо 44-годишна жителка на гр. Лом, отправени от 30-годишен ломски жител, живеещ с нея на семейни начала.

Впоследствие жената споделила, че поради заканите изпитва страх за живота си. По случая са разпитани свидетели и образувано досъдебно производство по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК. На нарушителя е наложено задържане до 24 часа по ЗМВР. На 05.08.2023 г. той е привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на прокурор при Районна прокуратура – гр. Монтана е задържан за срок до 48 часа. Работа по случая продължава РУ Лом.

Публикувано от Александра Крумова