Категории: Варна

Лелята на изчезналия в морето Величко край Варна: Още го търсим, молим за съдействие

Реклама

Медия „Нова Варна“ се свърза с лелята на изчезналия млад мъж в морето край плажа в Аспарухово. Тя даде подробности около изчезването му и местата, които са претърсени до момента, както и с какво е бил облечен

„Случило се е на 6 август. Били са следобед на плажа. Останали са до по-късно, като привечер течението е станало по-силно. Били са пет души. Усетили са, че течението става опасно и са започнали да излизат един по един от водата“, разказва жената пред медия „Нова Варна“.

„Моят племенник Величко и още едно момче са били по-навътре във водата и са се държали един за друг и са се опитвали да излязат. Обаче така ги е завлякла водата, че не са могли. Едно от другите момчета се е върнало във водата, опитвайки се да помогне, но докато стигне до тях течението вече е завлякло Величко навътре и е изчезнал във Водата. Успели са да изкарат само другото момче“, разказва лелята на 27-годишния мъж.

Жената разказа, че групата приятели са били в началото на Аспаруховия плаж.

„Там е изчезнал във водата, но ние обикаляме да го търсим на места, на които няма хора обикновено. По каменистите брегове от Аспарухово нататък. Към Галата, към Фичоза, надявайки се да го намерим някъде измежду камъните, ако е заседнал някъде там“, казва жената.

„Вчера обиколихме от Аспаруховия плаж до Паша дере, по камъните. Днес ще ходим на едно друго място, на което ми казаха, че не можел да влезе катерът, който го е търсил онази вечер, тъй като можел да се обърне измежду камъните. Не знам къде се намира това място. Чакам приятелите му да ми кажат, за да се организираме да отидем и до там“, обясни лелята на мъжа пред екипа ни.

„Други негови познати и приятели са ходили да го търсят към Виница, от другата страна на Варна. Друга групичка от негови приятели обикаляха по канала. Ние днес също смятаме да слезем покрай канала, под моста от към Аспаруховска страна. Мой познат вчера ми каза, че обикновено когато има такива случаи, водата ги изхвърля там по канала“, допълни тя.

Величко е бил облечен с къси яркозелени панталони.

Жената твърди, че досега не е видяла нито една полицейска лодка на мястото, въпреки че полицаите на нощна смяна са били много отзивчиви и са казали, че са влезли лодки и термокамери.

Нека всеки, който има възможност, да помогне в търсенето на изчезналия млад мъж! Екипът на медия „Нова Варна“ пожелава сили и кураж на семейството и близките на Величко, в неговото издирване.

Снимка: Х. Михова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Пригответе се за облачно време по Черноморието тази събота

Според прогнозата на НИМХ днес по Черноморието ще има значителна облачност, но въпреки това дъжд…

преди 3 часа

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 17 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 17 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 17 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 17 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 17 часа