in

Майката на убития Димитър: Тук се прикрива нещо. Прикриват доказателства. Има голям чадър (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Жителите на Цалапица започват серия нови протести във връзка с убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Това се случва, тъй като вече трета седмица не се съобщава дали основният заподозрян за убийство Рангел Бизюрев, за когото има издадена европейска заповед за арест, е задържан. Жителите на Цалапица готвят голям протест и в София.

Майката на убития – Атанаска Бакалова, каза в ефира на Нова телевизия, че Рангел Бизюрев е бил локализиран, но все още не е задържан.

Тя коментира и временното отстраняване на началника на Районното управление в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев. „Не може да бъде временно отстранен. Защо се забави издирването на моя син, след като беше подадена информация, че лицето Рангел Бизюрев го е търсел, за да го бие? Защо никой не го взе под внимание? На този етап не мисля, че трябва да бъде временно отстранен“, посочи тя.

„Тук се прикрива нещо, има голям чадър. Защо на 26-и, когато са заловени, разпитани, получени признания от единия близнак, те са пуснати след няколко дни?“, попита Бакалова. По думите ѝ е имало прикриване на доказателства. „С всеки един ден губя надежда, че Рангел Бизюрев ще бъде заловен. Той се е чул с негов близък, доколкото разбрах, и е казал защо всичко е прехвърлено на него, заявил е, че са трима.“, посочи още тя. Припомняме, че по случая вече са арестувани близнаците Борислав и Валентин Динкови за лично укривателство на убиеца.

Утре ще се гледа делото на двамата близнаци, които ще поискат от съда да бъдат пуснати на свобода. За 12:30 ч. е насрочен протест пред Съдебната палата в Пловдив. В събота граждани излизат на протест и в столицата.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/