in

Почитаме един от 12-те апостоли: Честит имен ден на празнуващите днес

Кадър: YouTube

Днес е 9 август. На този ден Православната църква почита паметта на един от 12-те апостоли – Свети деятел Матий (Матия). Той е заел мястото на предателя Юда. За него се твърди и това, че е създател на първото Евангелие, в което разказва живота и делата на Исус Христос. На 9 август имен ден празнуват всички, носещи имената Матей, Матея, Матьо и техните производни

Свети Матий е родом от Витлеем. След Възнесението на Исус Христос, както заречен на потегляне, Светият дух ще слезе на Земята, с цел да осени неговите почитатели и да ги направлява в техните бъдещи каузи.

Следвайки заръките на Иисус Христос, до момента в който чакали Светият дух да се появи, Свети деятел Петър поел ангажимент да позволи различен въпрос. Кой да заеме мястото на Юда, който съобщи своя Учител за 30 сребърника, с цел да се сбъдне античното знамение от Библията. Жребият посочил, че това е Матий. Той проповядвал Словото Божие по целия свят.

Земните му дни също приключили страдалчески като на останалите апостоли. Бил хванат и изтезаван от езичниците, а най-после го умъртвили с камъни на 9 август през 63 година.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.